Nou acord de custòdia amb l’Hort de Binidalinet Nou

Moment de la signaturaHem acabat l’any 2015 amb una nova incorporació a la xarxa de finques amb acord de custòdia del GOB, l’Hort de Binidalinet Nou, situat al camí Sa Volta des Milord va signar l’acord el passat mes de novembre.

La iniciativa parteix, aquesta vegada, d’una parella jove que ha decidit recuperar l’activitat agrària en aquesta finca, dedicant-la a la producció d’horta de temporada, amb especial foment de varietats locals. Actualment, l’explotació està en període de reconversió per obtenir la certificació d’agricultura ecològica.Fotografia de la finca

En Vinicius, va estudiar a Sa Granja i ens explica que per ell ha estat molt important la influència i  l’aprenentatge amb en Tiago de Sa Bassa, qui l’ha motivat per a posar en marxa aquest projecte. Experiències com aquestes, demostren que el camp també és un sector amb emprenedors que vetllen pel seu futur. En aquest cas, s’està posant en marxa una activitat econòmica local amb responsabilitat ambiental, gràcies al certificat d’agricultura ecològica i l’acord de custòdia agrària.

Fotografia de la fincaLa comercialització de la producció d’horta es fa a través de la venda directa i, en els propers mesos els podrem trobar a l’AgroMaó, el mercat agrari que els diumenges acull la plaça Reial. Trobareu el contacte de la finca al catàleg de finques i productes de custòdia.

Amb aquest acord de custòdia, ja són 27 les finques de l’illa que han decidit dur a terme una gestió agrària responsable, tenint en compte aspectes que afavoreixen els valors naturals més destacats.

Els acords s’emmarquen dins el programa de custòdia agrària que rep el suport del Consell Insular de Menorca.

Aquesta entrada ha esta publicada en Productes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s