El GOB s’adhereix a la Declaració de Mongofra “Gastronomia i producte de Menorca

Fotografia de Carlos MascaróUna gestió agrària respectuosa amb els valors i recursos naturals produeix molt més que productes, contribueix a afavorir tota una sèrie d’aspectes “relacionats amb el be comú d’una col·lectivitat, com són la cultura, la convivència, la biodiversitat, el paisatge, la conservació del patrimoni, el desenvolupament sostenible, l’economia i el manteniment d’un entorn rural i marí viu i dinàmic”.

La relació entre productes responsables i valors territorials és una de les característiques de la Declaració de Mongofra “Gastronomia i producte de Menorca”, liderada per l’Associació Fra Roger i a la qual el GOB s’ha adherit.

La trobada, realitzada a Mongofra Nou una de les finques més emblemàtiques de l’illa, va reunir persones de diferents sectors i entitats relacionades amb la gastronomia i el producte local. La diversitat de les persones assistents va enriquir molt el debat i el document final (adjuntat). A més, es va deixar entreveure que espais com aquests són necessaris per avançar cap a una Menorca més sostenible, en tots els seus sentits.

Per què és necessària aquesta aposta pel producte de Menorca, provinent d’unes pràctiques agràries responsables? Algunes de les raons són els pilars del nostre projecte de custòdia agrària.

A més dels beneficis ambientals derivats d’una gestió agrària responsable, el consum dels productes de proximitat contribueix a enfortir l’economia local, a millorar la redistribució de la renda i a promoure la diversificació de la producció, entre d’altres. Poder accedir a la informació sobre les pràctiques productives, els compromisos ambientals i socials o la traçabilitat dels productes és molt important, per això, eines com el nou catàleg on-line de productes alimentaris de Menorca, Agroxerxa, ajuden al consumidor/a a fer la seva tria.

La restauració, en aquest sentit, també té un paper molt important en la valoració i l’ús del producte de Menorca. En la mesura que es fomenti la gastronomia local i els seus productes, es farà extensiva, a residents i visitants, la gran riquesa productiva i culinària que acull la nostra illa.

Aquesta entrada ha esta publicada en Activitats, Productes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s