Consolidant la custòdia agrària a Menorca

Moment de la trobadaJa són 25 les finques agràries de Menorca que tenen un acord de custòdia, és a dir, que han adquirit un compromís per a desenvolupar unes pràctiques agràries respectuoses amb el medi ambient. En total sumen 2.028 hectàrees, el què representa un poc més del 5% de la superfície agrària de l’illa.

Com ja va sent habitual, el mes de novembre, celebram la trobada anual de propietaris/es, pagesos/es i voluntaris/es del programa de custòdia agrària del GOB. El passat dimecres, reunirem al Molí del Rei els diferents agents implicats en el projecte per a fer repàs de les diverses activitats realitzades durant aquest any.

Tastet de productes al final de l'acteJornades de voluntariat agrari, actuacions directes per a millorar la gestió de les finques, seminaris i xerrades per a donar a conèixer experiències i projectes que funcionen, o la promoció dels productes de custòdia, són algunes de les activitats realitzades.

La viabilitat d’aquestes finques, que troben l’equilibri entre l’activitat agrària i la conservació dels valors naturals, ve marcada per l’adaptació de la seva producció a les dimensions i condicions del lloc, a fi de reduir despeses, en el valor afegit dels seus productes finals i en la comercialització diferenciada.

“Un paisatge que alimenta” és el missatge que es transmet per a promocionar els productes de custòdia. Un paisatge que, a més d’oferir productes de qualitat, ofereix tota una sèrie de beneficis ambientals i socials dels quals en gaudim tota la societat. Consumint els productes de finques en custòdia s’ajuda a preservar aquesta gestió responsable del territori.

El projecte de custòdia agrària Cultivant Sinergies és cofinançat pel Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i el FEADER.

Aquesta entrada ha esta publicada en Activitats. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s