Jornada de voluntariat a Binibeca Nou

Foto de grup del voluntariatEl passat 2 de juny, el grup de voluntariat lligat al projecte de custòdia va arribar a la finca Binibeca Nou, per ajudar a netejar tres corrals de pedra amb boscarrons a l’interior. Aquest lloc, situat al municipi de Sant Lluís, es dedica a la ramaderia ecològica de vaca menorquina i té signat un acord de custòdia des del 2009.

El grup format per 15 voluntàries i voluntaris, més el pagès i el propietari de la finca, va treballar de valent per a deixar aclarits els tres corrals. Aquests espais serveixen de redossa per a diferents espècies d’animals i també s’utilitzen per a posar menjadores per afavorir la fauna cinegètica de la finca.

Els responsables de Binibeca Nou duen a terme una gestió molt acurada per afavorir determinades espècies cinegètiques, creant punts d’aigua, deixant espais sense segar o instal·lant menjadores als corrals, pràctiques de les quals també se’n beneficien la resta d’ocells.

Visita al filtre verdUna vegada finalitzada la tasca a Binibeca Nou, es va aprofitar per a visitar, amb tots els participants, el filtre verd de Sa Torrilla Nova, finca vesina, que també té acord de custòdia. Es tracta d’un sistema natural per a depurar les aigües residuals de les cases, que permet reutilitzar l’aigua per al reg de jardins o per a la netja.

Les jornades de voluntariat agrari s’emmarquen dins el projecte Cultivant Sinergies cofinançat pel Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i FEADER.

Aquesta entrada ha esta publicada en Activitats. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s