El col·lectiu Maó en Transició organitza avui un Cine Fòrum a les 18h a la biblioteca de Maó, amb la projecció del reportatge “De la mata a la olla”.
Programa Sobirania Alimentària
Any: 2008
Tipus: Reportatge
Durada: 47 minuts
Idioma (es): Castellà, Català
Finançador: XCS, ACCD, Ambaixada Finlàndia a Nicaragua i Progressio
Producció Co-producció: d’ALBA SUD i Fundació Luciérnaga.
País: Nicaragua, Equador, Mèxic i Catalunya
Sinopsi
En els últims anys les grans cadenes de supermercats han arribat a controlar de forma dominant la majoria dels espais de venda de productes alimentaris i de primera necessitat. La seva expansió ha comportat greus problemes tant als països del Nord com als del Sud: empobriment dels petits productors, destrucció del comerç local, condicions laborals precàries, reducció de les opcions de compra a unes poques marques d’empreses transnacionals, … Davant els impactes d’aquest model, les poblacions de moltes parts del món han començat a organitzar-se i construir alternatives. Aquest documental mostra experiències a Equador, Nicaragua, Mèxic i Catalunya dirigides a un mateix esforç: democratitzar el sistema de producció i distribució d’aliments.