L’oli de Sa Tafona Nova

Sa Tafona Nova és una finca situada al municipi de Ciutadella dedicada a l’elaboració d’oli. Una mica més d’hectàrea i mitja és la superfície ocupada d’oliveres de tres varietats diferents: picual, d’empeltre i arbequina.

Els voluntaris/es del projecte de custòdia agrària han participat en dues ocasions en la recollida de l’oliva, procés que es fa manualment amb unes pintes que no fan malbé les branques de l’olivera. Una vegada es tenen les olives, es passen per una màquina que les venta per separar-les de les fulles. Quan ja estan netes es fiquen dins un circuit d’aigua tèbia per a reduir la seva temperatura, per a després ser triturades. Després d’estar una estona remenant la pasta i l’oli es passa per una centrifugadora que separarà l’oli per deixar-lo decantar en un dipòsit. La pasta que sobra s’utilitza s’adob més endavant.

I el resultat és un oli molt aromàtic que ens apropa a olors i sabors d’antany. Aquest producte es pot adquirir a l’Agrobotiga del GOB.

Aquesta entrada ha esta publicada en Productes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a L’oli de Sa Tafona Nova

  1. Laura ha dit:

    Em sembla genial, i una manera d´anar retornant a una forma de vida més… llògica?
    No és propaganda, que no us conec, però estic dessitjant d´anar a Maó per comprar aquest oli i tastar-lo.
    Filicitats pel blog.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s