L’arròs de la terra de Santa Creu

L’arròs de la terra és un plat típic de la cuina menorquina. A partir del blat escaldat, assecat al sol i capolat, juntament amb embotits, patates i carn s’aconsegueix aquest menjar, que tradicionalment es feia el dia de ses porquetjades.

La finca de Santa Creu, situada al municipi d’Es Mercadal i amb acord de custòdia, és una finca lletera que diversifica la seva activitat amb la sembra d’horta i l’elaboració d’aquest blat preparat per a fer l’arròs de la terra.

Aquest producte el podeu trobar a l’Agrobotiga del GOB i a l’AgroMaó.

A continuació us passem la recepta, extreta del llibre “La cuina de Menorca” de Josep Borràs i Damià Borràs:

Ingredients:
  • 400g de blat mòlt
  • 4 patates petites
  • 1 monyaco de mida mitjancera
  • 1 cabeça d’alls
  • 200g de xulla fresca
  • 4 salsitxes
  • 100g de sobrassada
  • 100g de botifarró
  • 1 sobre de safrà

Remullau el blat amb aigua devers dotze hores i l’escorreu .

Dins un tià posau el blat, la cabeça d’alls sencera i sense pelar, les patates pelades i senceres, el monyaco tallat en quatre cantells, les salsitxes senceres i finalment la xulla, la sobrassada i el botifarró tallats en quatre trossos. Hi afegiu, també, la sal i el branquilló de safrà, ho mesclau tot i hi abocau aigua fins que tapi perfectament tots els ingredients.

Escalfau el forn a 160º i hi coeu l’arròs de la terra. Haurà de menester devers quaranta-cinc minuts per ser cuit. Us ha de quedar sec i amb un bell color daurat. Si veiéssiu que comença a agafar color massa prest o que els damunts corren el perill de cremar-se, els darrers minuts el tapau amb paper d’alumini.

Aquesta entrada ha esta publicada en Productes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s